
Sushi a jeho prospěch pro naše zdraví
Sushi je díky kvalitě surovin k jeho vytvoření našemu organismu velice nápomocný a dokáže spoustu věcí, než obyčejné ovoce nebo speciální doplňky stravy. Sushi nám velice příjemným a chutným způsobem pomáhá oddálit velmi nepříjemné životní situace,které nás nemusí potkat jen ve starším věku jako je například: mozková mrtvice, infarkt. Tyto situace můžete zažít i při nedodržování správné životozprávy, což je v dnešní době velikým trendem zejména u mladších lidí, ale i dospělých pracujících lidí, kteří pracují ve stresujícím prostředí a je na ně kladem psychycký nátlak zejména z důvodu rychlosti a počtu úkolů, které musí stihnout do určité doby. A právě ryby, které jsou součástí sushi nám svými látkami velice prospívají. Zejména to jsou vitamíny B12, A, D, C, proteiny.
Proteiny v sushi
Proteiny nám napomáhají jako organická prevence proti mozkové mrtvici, infarktu, křečovým žilám a onemocnění kloubů. Napomáhají také ke snižování hladiny cholesterolu v krvi a také dokáží redukovat nadváhu.
Vitamíny v sushi
Vitamín B12: Tento vitamín je rozpustný ve vodě a je velice důležitý pro krvetvorbu a nezbytný pro funkci nervového systému. Vitamín A: Tento tuk je naopak rozpustný v tucích, tento vitamín je nutný pro tvorbu očního pigmentu pro vidění s menší možností osvětlení a jeho nedostatek vede k šerosleposti. Vitamín D: Tento hormon ovlivňuje metabolismus vápníku a fosforu. Vitamin C: Tento vitamín je opětr ozpustný ve vodě a je nezbytný k životu a tělesnému zdraví.